september 18

Producten

Nieuw!

Samen ontdekken

Met het studiemateriaal van Samen Ontdekken leer je met de hele gemeente om het geloof praktisch toe te passen in het dagelijkse leven. Iedereen kan meedoen, van 6-99 jaar!

Samen Ontdekken is een praktische methode om de Bijbel samen te onderzoeken. Door middel van twaalf bijeenkomsten raakt jong en oud met elkaar in gesprek over het geloof en worden er nieuwe verbindingen tussen verschillende generaties gelegd. De grote verscheidenheid in gaven, talenten en ervaringen binnen de groep, maakt dit programma zo waardevol.

samen-ontdekken-beginpagina

Gebedenboekjes voor pre-teens.

In de gebedenboeken, voor alle seizoenen, staan gebeden rondom 10 thema’s voor kinderen van ongeveer 10-12 jaar. Kinderen kunnen leren om (hardop) te bidden in een groep op school of in de kerk. En ook in het gezin kunnen de gebeden stimuleren om samen te bidden.

gebeden-voor-de-winter  gebeden-voor-de-lente  ibb1710_gebeden_zomer_omslag ibb1711_gebeden_herfst_omslag

 

Boeken en methodes voor geloofsonderricht

In de serie van Follow-Up! heb ik meegewerkt aan verschillende methodes die geschikt zijn voor diverse leeftijden en niveaus.

Er is altijd een redactie team wat achter me staat vanuit de uitgever Buijten en Schipperheijn. Het team bestaat uit theologen, predikanten en een kerkelijk werker uit de verschillende gereformeerde kerken. (Nederlands Gereformeerd, Christelijk Gereformeerd en Gereformeerd Vrijgemaakt.)

He Lives!

He Lives 1   He Lives 2

He Lives! deel 1 en 2 Bijbelonderwijs voor kinderen van groep 7 en 8. Het is te gebruiken voor zondagsschool, kinderclubs en op de basisschool.

Kinderen maken op een eigentijdse manier kennis met verschillende personen uit de Bijbel.

De methode lijkt op sociale media; belangrijke personen uit de Bijbel schrijven een blog over een gebeurtenis in hun leven. In één oogopslag zie je wie vrienden van hem of haar zijn. Via speelse opdrachten leren kinderen meer over het leven van mannen en vrouwen uit zowel het Oude als Nieuwe Testament.

 Follow Up! 

Bericht van God  Reactie  Ontmoeting met Jezus  Jouw profiel  God ontdekken   Follow Up 6 Follow Up 7

 

Ik heb de herziening van Follow Up! geschreven. 7 delen toegankelijk catechese materiaal voor jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar.
De inhoud is eigentijds en direct toegankelijk voor alle jongeren. Sommige opdrachten zijn voor jongeren die moeilijk kunnen leren en er zijn opdrachten voor hoogbegaafde jongeren.
Ook is er veel digitaal materiaal beschikbaar.

 

 Bijzonder!

bijzonderbijzonder!   BijzonderWerkboek2omslag.indd  Bijzonder Goed Bezig  cover-bijzonder-zorg-voor-jou  cover-bijzonder-met-gevoel-de-bijbel-door

 

Bijzonder! is een methode voor mensen met een verstandelijke beperking. De methode maakt een praktische toepassing van het dagelijkse leven samen met God.

De methode is meer dan een boek. Je krijgt er veel materiaal bij zodat de structuur en visualisatie voor de deelnemers direct zichtbaar is. Er zijn inmiddels vijf delen verschenen.

Serie handboeken ‘Werken in de kerk

Ik heb een aantal hoofdstukken geschreven in het handboek voor catecheten en het handboek voor kinder-en jongerenpastoraat.

Handboek voor catecheten

Hoofdstuk ‘Hoe ga je om met autisme en ADHD?’
Hoofdstuk ‘Hoe bevorder je de groepssfeer?’
Hoofdstuk ‘Hoe ga je om met niveauverschillen’?
Hoofdstuk ‘Werkvormen’
Hoofdstuk ‘Bijzondere doelgroep: verstandelijke beperking’

Handboek kinder en jeugdpastoraat

Hoofdstuk ‘Hoogbegaafde jongeren’

 

In ontwikkeling

Werkvormendoos

Ook in een ver gevorderd stadium is de werkvormendoos.
Dit is een doos die binnen allerlei kerkelijke groepen gebruikt kan worden. Boordevol werkvormen!

Zodra er meer bekend is over de uitgave van deze doos is, meld ik het op de site.

 

Portal mensen met een verstandelijke beperking

opkijken-logo 

Op de site www.opkijken.nl heb ik veel informatie geschreven voor geloofsonderwijs aan mensen met een sociale- en verstandelijke beperking.

Catechisatie/jeugdclub

Ik geef al meer dan 15 jaar catechese en vereniging (of geloofscave zoals wij het noemen).

Op dit moment geef ik geloofscave in de Boogkerk in Hoogland aan 12-14 jarigen. En in Vathorst geef ik aan een groep 15 jarigen catechisatie.

Cursussen en trainingen

Ik heb ruime ervaringen in het geven van cursussen en trainingen. Dit doe ik voor catecheseteams en jongerenwerkers. Maar ook op beursen en scholen kom ik spreken. Een overzicht van de cursussen en trainingen die ik geef vind je hier.

Godsdienstmethode Bijbel als Basis

Bijbel Als Basis / 1 VMBO-T/Havo/Vwo / Deel Leerwerkboek

Bijbel als basis 2 VMBO  Bijbel als Basis / 2 VMBO-t/Havo/vwo / deel Leerwerkboek

Bijbel als Basis / 3 Havo/vwo  Bijbel als Basis  / Deel 3/4 vmbo

Samen met Pauline Buit heb ik de godsdienstmethode ‘Bijbel als Basis’ voor het voortgezet onderwijs geschreven. Juist de verschillende werkvormen en het uitwerken van de Bijbelse thema’s in verschillende niveaus komen in deze methode sterk naar voren.

 

Media

Op 28 september 2015 was ik samen met mijn maatje Femke te zien in het programma (vanaf 18 minuten 50 sec.) Geloof en een Hoop Liefde van de EO. https://www.npostart.nl/VPWON_1242813

Hella plukt in de Puttense pluktuin bloemen met José Korsaan. Zij wil niets liever dan mensen op hun eigen niveau over God vertellen. ‘Jezus is voor ons allemaal gestorven. Het geloof moet voor iedereen begrijpelijk zijn, van hoogbegaafden tot gehandicapten.’ José ontwikkelde een lesmethode om aan dit verlangen handen en voeten te geven. Hella ontdekt hoe zij hiertoe gekomen is.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone