mei 25

Ik ben een lunchpakketje

lunchpakketje-2-jpg‘Wat gaf de kleine jongen aan Jezus toen Hij vijfduizend mensen te eten moest geven? ‘Zijn lunchpakket’, zei ik.
De stem zei: ‘En wat denk jij, had hij er verstandig aan gedaan om te zorgen dat hij de volgende keer een paar vrachtwagens vol broden en vissen bij zich had, zodat Hij geen wonder meer hoefde te doen?’ Ik zei: Nou… nee.’ 

Dit las ik in het mooie boek Spoken van Adrian Plass. En het raakte me.

Afgelopen week zat ik in de tuin bij een echtpaar. We praatten over het overlijden van hun dochter.
Ze vertelden me dat ze met sommige mensen beter over haar sterven kunnen praten dan met anderen. Bepaalde reacties kunnen soms hard overkomen.
Even later kregen we het over het avondmaal en de plek van kinderen. Hij zei: ‘Woorden hebben kracht. Er hoeft maar een artikel over kinderen en het avondmaal in de krant te staan, dat helpt om op een andere manier te denken.’

Een andere vrouw vertrouwde me deze week toe dat ze zich snel afgewezen voelt door de opmerkingen van anderen over haar en haar gezin. Daar kan ze zich nog lang rottig door voelen.

En bij beide voorbeelden dacht ik: ‘Oei, als ik maar niet lompe of harde opmerkingen heb gemaakt’. Ik kan soms ook zo ondoordacht dingen zeggen.

Woorden hebben kracht… ik vind het eng!

Terwijl ik zo graag beter zou kunnen spreken. Zo graag beter zou kunnen schrijven. Ik verlang ernaar om iets van Gods liefde door te geven. Maar ik bak er maar weinig van. Ik voel me ontzettend beperkt.
En toen las ik dat stukje over de jongen en zijn brood.

Ik ben een lunchpakketje.
Gewoon een boterham met hagelslag en één met jam.

Dat is genoeg zodat Jezus er een wonder mee kan doen.

Here zegen dit lunchpakketje, amen!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone


Copyright Jose Korsaan © 2014.

Posted 25 mei 2018 by admin in category Algemeen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*