mei 12

Jongeren in de kerkdienst – Connect

Afgelopen week las ik een artikel van Matthijs Vlaardingerbroek over tieners in de kerkdienst.

Hij schrijft: ‘Waarom zou je zoveel investeren in de geloofsontwikkeling van je kinderen om je tieners daarna jarenlang een preek voor te schotelen, die ze niet begrijpen?’

connectAls jongerenwerker in mijn gemeente in Putten, heb ik vaak over deze vraag nagedacht. En sinds een tijdje heb ik hier een nieuwe vorm voor bedacht en geïntroduceerd. We noemen het Connect.

Connect is een super kort moment van 1-3 minuten, waarin iemand uit de gemeente een persoonlijk of tastbaar voorbeeld bij de preek geeft.

En eerlijk, het helpt niet alleen tieners, het helpt mij ook! Ik kan nu veel beter onthouden waar de preek van vorige week over ging.  Het ging over zout. Elke keer als ik een zoutpot pak, denk ik aan de preek en vraag ik mij af of ik deze dag voor een ander als ‘zout’ ben geweest. En die week dáárvoor ging het erover of ik doe wat de Koning van mij vraagt. Ik had voor elke dag in die week een alarm gezet op mijn mobiel. En als het alarm afging, stelde ik mijzelf de vraag of ik me op dat moment gedroeg als een kind van de Koning.

 

Qua organisatie valt het reuze mee om dit tijdens de dienst in te voeren! Op dit moment doen 12 mensen mee met Connect, dus we zijn 1x per kwartaal aan de beurt. En we mailen de predikant van te voren zodat hij op de hoogte is, en eigenlijk is dat het wel.

Mocht je toch wat meer tips en spelregels krijgen, ik heb ze op een rijtje gezet. Mail gerust, dan stuur ik wat meer informatie. (info@josekorsaan.nl)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone


Copyright Jose Korsaan © 2014.

Posted 12 mei 2018 by admin in category Algemeen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*